JOCURI

Articole postate in categoria JOCURI

Link

  1. Joc – laudă și mulțumire – Ferma
  2. Rosia – joc recapitulativ, pentru tabere sau pentru acasa
  3. Joc recapitulativ albinute
  4. Panou joc Cărţile Bibliei – întrebări din Biblie
  5. Panou pentru jocuri – 3 metode
  6. Jocul cu ochelari – recapitulativ
  7. Joc Roada Duhului – cerc
  8. Planşe pentru jocuri pe echipe, sau recapitulative.
  9. Joc versete şi imagini
  10. Joc locuri din Biblie – carduri, hartă
  11. Joc evenimente Biblice carduri
  12. Mesaje cifrate
  13. Joc Naşterea Domnului – steluţe şi coroană
  14. codificarea mesajelor
  15. Joc steluţe – călătoria magilor
  16. Castel –  iscoade în Ierihon
  17. Personaje din Biblie – joc pentru preadolescenţi şi adolescenţi.
  18. Cine este Dumnezeu?
  19. Mâini care ajută
  20. Joc încurajare copii
  21. Cine sunt? joc personaje din Biblie
  22. Joc recapitulativ cu întrebări – Familia lui Avraam
  23. Haina lui Iosif – joc recapitulativ
  24. Joc înviere – mormânt
  25. Joc David – oiţe
  26. Femei din Biblie – detalii şi nume
  27. Locuri din Biblie
  28. Joc Daniel – leu
  29. Cărţile Bibliei joc – 1
  30. Joc Cine sunt eu? Tată din Biblie
  31. Cum este Dumnezeu Tatăl – carduri joc
  32. Joc versete memorate
  33. Joc Exod – întrebări, planşă, carduri
  34. Joc mare versete – carduri
  35. Numere în Biblie – carduri cu întrebări
  36. Familii din Biblie- formă
  37. Numeşte două lucruri – planşă de joc şi răspunsuri posibile
  38. Joc preadolescenţi şi adolescenţi – Cărţile Bibliei
  39. Joc recapitulativ oiţe

Sunt afişate articolele în ordinea în care au fost postate – cele mai recente vor apărea sus.

21 de gânduri despre „JOCURI

  1. Pace voua !

    Eu am grupa piticilor: 3-6 ani. Jocurile sunt o problema pt mine. Sunt mici, nu stiu sa citeasca, sa scrie, dar, le place sa se joace. 🙂
    Daca ma puteti ajuta cu ceva idei, nu ma supar 🙂

    Multumesc ! Fiti binecuvantati !

    1. Eu la ai mei le am facut o minge din hartie care am numito „Mingea intrebarilor” in clasa am aruncat mingea unui copil si am intrebat ceva din lectie. Copii sor distrat si au si invatat.

  2. Lucrez la scoala duminicala cu copii care au varsta 3-5 ani, daca cineva imi poate sugera jocuri pentru acste varste sau chiar materiale privind versete biblice de colorat!

    Multumesc, Domnul sa va rasplateasca!

    Cecilia

  3. Planse de colorat cu motive biblice puteti gasi pe internet sau le puteti desena singure 🙂 . Va pot lasa aici cateva linkuri utile :

    http://viatalatara.wordpress.com/2009/03/27/iosua-ghedeon-rut-samson/

    http://www.sermons4kids.com/colorpg.htm

    http://www.priki.ro/Planse-de-colorat-94.htm

    http://www.reformist.ro/planse%20biblice%20vt%20.html

    Noi avem cate un verset de memorat pentru fiecare lectie ( de mentionat ca o lectie se intinde pe cursul a doua sau chiar trei intalniri de scoala duminicala). Pentru a-i ajuta pe copii sa memoreze versetele le scriu pe tot felul de forme, intens colorate si fiecare copilas primeste o astfel de forma ( poate fi un mar, o oita , o frunza, o carte, etc ). Formele si culorile sunt „limba” lor acum, de aceea am apelat la aceasta metoda.
    Eu am folosit cu succes, ca si joc, Puzzle-ul (cu motiv biblic de asemenea). Acestea, fie vi le faceti singurie, fie le puteti cumpara de la librarii crestine (e mult mai rentabil sa vi le faceti singure, mai ales daca aveti multi copii in grupa) . Eu ii impart in mai multe echipe; fiecare echipa primeste cate un Puzzle iar echipa care termina prima este premiata ( eu ii pun totdeauna sa imparta premiul cu celelalte echipe; e destul de usor ca in mintea lor sa se nasca un soi daunator de competitie – nu permiteti asa ceva).

    Mai puteti juca cu ei un fel de Fazan cu nume biblice. De dorit este sa ii determinati sa foloseasca acele nume pe care le-au intalnit in lectiile lor.

    Daca stiu cifrele , puteti concepe multe jocuri folosindu-va de acestea; daca nu le stiu, cautati sa ii invati – veti vedea ca va usurati munca. De exemplu, pe o coala de carton scrieti cuvantul cheie al lectiei; cealalta parte a colii o divizati in 10 parti, numerotand fiecare parte de la 1 la 10. Cereti copiilor sa aseze cat mai repede cifrele in ordine. Iar daca aveti mai multe echipe, puteti face acest lucru pentru versetul de memorat; fiecare echipa primeste cate un cuvant din verset; dupa ce fiecare echipa decopera cuvantul, cereti-le ca impreuna sa gaseasca versetul.

    Recent, am inceput sa dau copiilor care sunt atenti la lectie si care memoreaza versetele cate o ” bulina rosie” – sa o numesc asa. Majoritatea sunt deja familiarizati cu aceasta metoda de la gradinita. Eu nu le dau buline ci niste figurine, frumos colorate cu forme interesante. Cand un copil are 3 figurine primeste un cadou. Cadourile constau in carti de colorat, puzzle-uri, dulciuri. Copii chiar sunt motivati sa invete si sa fie atenti la lectie.

    Sa fie cu folos ! Fiti binecuvantate voi si piticii cu care lucrati ! 🙂

  4. sunt super faina toate detaliile date aicea si e foarte bine ca este asa ceva pt.ca poti sa inveti si multe si sa le faci copiilor bucuria aceasta…..Domnul sa va binecuvinteze…..

  5. pacea Domnului,avem si noi o grupa de copii cu virsta de la 3 ani pina la 6,avem nevoe de ceva jocuri pentru eii,,va multumim mult,Domnul sa va aiba in paza

  6. As mai dori sa ma ajutati si cu ceva imagini de colorat cu personaje biblice,care sa le pot scoate la imprimanta.Va multumesc mult pt efortul pe care il faceti,Domnul cu voi.

  7. as avea nevoie de un joc im legatura cu lectia Cucerirea Ierihonului.pentru tabara sunt in jur de 60 de copii….ma puteti ajuta????…………………va multumesc

  8. Dzeu sa va binecuvanteze pentru aceste minunate jocuri. Desi eu am o problema pentru ca am o singura grupa de copii care sunt intre varstele de 2 ani si 12 ani. Nu stiu ce sa fac pentru ca sa ii impac pe toti. Daca mi-ati putea oferi ceva ajutor as fi foarte recunoscatoare. Va multumesc.

  9. Jocuri pentru grupe mici:

    -imparatul tacerii

    -salata de fructe
    Toti copiii stau in cerc pe scaune, un copil sta in mijloc. Pentru el nu este scaun. Fiecare copil, inclusiv cel din mijloc vor fi un fruct. Alege numarul fructelor in functie de cati copii ai (la 25-5 fructe). Cel din mijloc spune: „As manca salata de MERE”. Toti copiii care sunt mere se ridica si isi schimba scaunul. Daca copilul din fata zice: SALATA DE FRUCTE!, atunci toti copiii isi schimba scaunul. Si tot asa pana se plictsesc… Jocul asta prinde la orice varsta.

Lasă un comentariu